Agricultura

Agricultura

Agricultura58

Agricultura este stiinta care se ocupa cu procesul de prelucrare mecanica si chimica a solului avand ca scop principal imbunatatirea acestuia pentru cultivarea plantelor. Astfel este produsa si asigurata cea mai mare parte a alimentelor si materiei prime pentru industrii. Pentru cultivarea terenului cu succes sunt necesare investigatii de cunostere a proprietatiilor solului, precum disponibilul de oxigen, distributia umiditatii, care pot influenta dezvoltarea plantelor.

Noi credem ca o agricultura dezvoltata sanatos si sustenabil poate sa creeze cele mai bune premise pentru dezvoltarea durabila a societatii.

Agricultura moderna nu se poate baza doar pe caracteristicile naturale ale solului sau pe favorabilitatea climatica. In zilele noastre controlul culturilor si eficienta acestora sunt dependente de masurile si deciziile luate in procesul agricol.

Investigarea si cunoasterea amanuntita a solului, precum si asigurarea necesarului de apa in diferite stadii ale dezvoltarii plantelor sunt conditiile esentiale pentru realizarea unei agriculturi moderne, sustenabile si eficiente economic.

Compania noastra ofera o serie de servicii ce va pot ajuta in luarea celor mai bune decizii in managementul culturilor agricole.

Puteti descarca brosura cu serviciile oferite pentru agricultura la urmatorul link: BROSURA H2O AGRICULTURA.

Bulk electrical conductivity

Bulk

Scopul masuratorilor de conductivitate electrica este acela de a reda distributia conductivitatii electrice a terenului in adancime. Aceasta fiind dependenta de cantitatea si distributia umezelii/apei in structura solului.Conductivitatea electrica depinde si de parametrii precum porozitate rocilor, continutul de minerale, concentratia fluidelor si gradul de saturatie al apei din roci.

Saturarea solului este un factor important in cultura plantelor. Prin masuratori/investigatii de umiditate se pot prevenii problemele cauzate de un aport prea mare de apa.

Determinarea pe teren a disponibilului de oxigen

Pentru cultivarea plantelor ventilatia solului este deosebit de importanta. Alimentarea cu oxigen a radacinilor, precum si eliminarea dioxidului de carbon se produce prin intermediul solului. De asemenea procesele chimice depind de existenta oxigenului in sol.

OXY

Masuratori de umiditate sol

Saturarea solului este un factor important in cultura plantelor. Prin masuratori/investigatii de umiditate se pot prevenii problemele cauzate de un aport prea mare de apa.

umid

Proiectarea si gestionarea a sisteme de gestiune a umiditatii solului

In cazul in care se doreste un control continuu si un sistem decizional de suport pentru evaluarea gradului de saturatie a solului cultivat (umiditate)se pot proiecta sisteme de masurare si transmitere automata a datelor de umiditate. In functie de complexitatea sistemului se poate opta pentru transmiterea automata a datelor si afisarea acestora pe harti dinamice in mediu web.
Un astfel de sistem se poate aplica pentru culturi extinse si ofera in timp real imaginea exacta a starii de umiditate a solului. Alaturi de senzorii de umiditate se pot monta sa si senzori de temperatura.

 

Studii hidrogeologice si proiectare foraje de alimentare cu apa

In cele mai multe situatii apa necesara realizarii sistemelor de irigatii provine din sursa subterana. Gestiunea coerenta a resursei de apa subterana si a foarejelor de exploatare este esentiala pentru asigurarea necesarului de apa.
In cazul forajelor care functioneaza deficitar se pot realiza investigatii video pentru determinarea cauzelor.

 

Determinari ale capacitatii de infiltratie in sol

In multe situatii capacitatea de infiltratie a solului este cea care limiteaza cultivarea anumitor culturi prin mentinerea sau transferul rapid al apei prin sol. Determinarile capacitatii de infiltratie in sol a apei se realizeaza cu dispozitive speciale care masoara rata de infiltrare.

 

Harti de distributie a caracteristilor solului

Cartografierea solului este o unelata puternica pentru luarea deciziilor adecvate. De la harti cu distributia umiditatii in sol, la harti cu concentratii ale anumitor parametrii chimici pana la harti cu expunerea si gradul de insorire, toate aceste materiale cartografice stau la baza procesului decizional in cazul culturilor agricole.

 

Determinarea conductivitatii hidraulice in-situ

Pentru evaluarea rapida a permeabilitatii solului se utilizeaza un dispozitiv Hooghoudt. Adancimea de investigatie utilizand acest dispozitiv este de pana la 5 m. Odata cu determinarea permeabilitatii se realizeaza si analiza initiala macroscopica pentru determinarea litologiei si analiza granulometrica (utilizand site pentru masuratori expeditionare). In agricultura aracterizarea solului si determinarea caracteristicilor hidraulice ale acestuia ajuta la intocmirea studiilor de pedologie

 

Determinari pe teren a continutului de macro si micro nutrienti din sol

Determinarea rapida a continutului de macro si micro nutrienti, precum si a pH pentru solurile agricole. Acesta metoda de screening ofera o imagine de ansamblu a terenului agricol si indica zone si locatii deficitare. Acesta metoda combinata cu cartografierea calitatii solului poate conduce la luarea deciziilor privind tipul de cultura ales si programul de irigatii.